АКТ
Күні 26.10.2022
№2 АКТ
Білім беру ұйымы: №44 жалпы орта білім беретін мектебі
Қызметті жеткізуші (болған жағдайда) -Т.Қарабаева
Мынадай құрамдағы комиссия:
1.Н.А.Конкабаев -мектеп директоры, комиссия төрайымы
2.Ғ.К.Аликулова-директордың оқу ісі жөніндегі орынбасары
3.С.Ш.Исмаилов-директордың шаруашылық ісі жөніндегі орынбасары
4. А.Джалпетекова-қамқоршылық кеңес мүшесі
5 Қ.Пішенбаева-қамқоршылық кеңес мүшесі
6.Ж.Кенжебаева -ата-аналар комитетінің төрайымы
7. М.Мавлюдова -медицина қызметкері
8.А.Хамиров-ата-аналар комитетінің төрайымы
9. А.Шашубаева-әлеуметтік педагог
Асханаға, ас блогына келесі параметрлер бойынша тексеріс жүргізді:
Көрсеткіш | Талап етіледі | Сәйкес келеді | Сәйкес келмейді | Ескерту |
Объектінің қолданыстағы талаптарға сәйкестігі туралы санитариялық-эпидемиологиялық қорытындының болуы | + | + | ||
Тамақ өнімдерінің сапасы, оларды тасымалдау, жеткізу, түсіру шарттары | + | + | ||
Күнделікті мәзірдің перспективалық мәзірге сәйкестігі | + | + | ||
Асхананың жұмыс кестесінің сақталуы | + | + | ||
Сыныптар бойынша тамақтану кестесі мен тамақтану арасындағы аралықты сақтау | + | + | ||
Еркін мәзірге арналып бекітілген прайс | + | + | ||
Ауыз су режимін ұйымдастыру | + | + | ||
Дайын өнімнің сапасы | + | + | ||
Бақылаудағы тағамның болуы | + | + | ||
Дайындалған өнімнің органолептикалық қасиеті | + | + | ||
Технологиялық картаға сәйкестігі | + | + | ||
10 порцияны бақылап өлшеу | + | + | ||
1 тағамды үлестіру желісі (мармит) | + | + | ||
2 тағамды үлестіру желісі (мармит) | + | + | ||
3 тағамды үлестіру желісі (мармит) (алюминий ыдыста суытуға тыйым салынады) | + | + |
Тарату жағдайы (ылғалды затты пайдалануға тыйым салынады) | + | + | |||
Асханалық аспаптарды дұрыс сақтау (кассеталардың болуы және қасықтарды, шанышқыларды жоғары қаратып сақтау ) | + | + | |||
Тағамды дәрумендендіру | + | + | |||
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы | + | ||||
Тамақпен байланысты емес тауарларды сатудың болуы | + | ||||
Тамақ ішуді ұйымдастыру | |||||
Отыратын орындар саны | + | + | |||
Қол жуатын раковиналардың саны | + | + | 3 қол жуатын раковина бар | ||
Сабынның болуы | + | + | |||
Кептіргіштердің болуы | + | Қағаз сүлгілер қолданылады | |||
Жиһаздың жағдайы | + | + | |||
Үстелдерді өңдеуге арналған құрал | + | + | |||
Асхана және ас үй ыдыстарының, асхана аспаптарының жай-күйі | + | + | |||
Ыдыстың қосалқы жиынтығының жеткіліктілігі және болуы | + | + | |||
Асхананың санитариялық жай-күйі | + | + | |||
Жинау мүкәммалы (таңбалау, жеке сақтау орны) | + | + | |||
Ас блогы үй-жайларының жай-күйі | |||||
«Ыдыс жуу ережесі» маңдайшасының болуы | + | + | |||
Ыстық және суық сумен жабдықтау жүйелерінің, су жылытқыштардың жарамдылығы | + | + | Суды бөлек ыдыста жылытады | ||
Су бұру жүйелерінің жарамдылығы | + | + | + | ||
Жылу жүйелерінің жарамдылығы | + | + | |||
Жарықтандыру жүйелерінің жарамдылығы | + | + | |||
Ас блоктарында шамдарда қорғаныш арматурасының, ылғалдан қорғанышы бар шамдардың болуы | + | + | |||
Асхананы жуу және өңдеу үшін және ас үй ыдыстары үшін жеке жағдайлардың болуы | + | + | |||
Жуу құралдарының болуы | + | + | |||
Жуу құралдарын сақтау және таңбалау шарттары (жеке жабық ыдыста) | + | + | |||
Жуу құралдарын сақтау мерзімдерін сақтау | + | + | |||
Жуу құралдарына сертификаттардың болуы | + | ||||
Тамақ қалдықтарын жинауға арналған ыдыстың болуы | + | + | |||
Тамақ қалдықтарын жинауға арналған сыйымдылықты таңбалау | + | + | |||
Тамақ қалдықтарына арналған контейнерлерді өңдеу (не өңделеді және кім жауапты) | + | + | |||
Ағындылықты сақтау: - «лас» асхана ыдыстарын жинау; - жуу және өңдеу процесі; - таза асхана ыдыстарын сақтау | + | + | |||
Тазалау кестесінің болуы | + | + | |||
Өнімдерді сақтау шарттарын сақтау | |||||
Қоймалар | |||||
Сусымалы өнімдерді тұғырықтарда, тауар қойғыштарда, стеллаждарда сақтау | + | + | |||
Температуралық-ылғалдылық режимін сақтау. Қоймада термометрдің, гидрометрдің болуы | + | + | |||
Тауар көршілестігін сақтау | + | + | Тауар көршілестігі сақталмаған | ||
Тамақ өнімдерінде жарамдылық мерзімдерінің болуы және сақталуы | + | + | |||
Көкөністерді жәшіктерде, тауар қойғыштарда, тегендердегі таңбаланған сыйымдылықтарда сақтау | + | + | |||
Қоймалардың санитарлық жағдайы | + | + | |||
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы | + | ||||
Тоңазытқыштар | |||||
Тоңазытқыш жабдығының мақсаты туралы таңбалау | + | + | |||
Термометрлердің болуы | + | + | |||
Тауар көршілестігін сақтау | + | + | |||
Тамақ өнімдерінде жарамдылық мерзімдерінің болуы және сақталуы | + | + | |||
Тоңазытқыш жабдығының санитарлық жағдайы | + | + | |||
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы | |||||
Тәуліктік сынамаларды сақтау шарттары мен дұрыстығы | + | + | |||
Ет цехы | |||||
Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау | + | + | |||
Санитарлық жағдайы | + | + | |||
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы | + | ||||
Көкөніс цехы | |||||
Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау | + | + | |||
Санитарлық жағдайы | + | + | |||
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы | + | ||||
Ұн цехы | |||||
Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау | + | + | |||
Санитарлық жағдайы | + | + | |||
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы | + | ||||
Нан цехы | |||||
Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау | + | + | |||
Нан сақтауға арналған сөрелерді өңдеуге арналған 1% сірке суыерітіндісінің болуы | + | + | |||
Нан үгіндісін жинауға арналған ыдыс пен щетканың болуы | + | + | |||
Санитарлық жағдайы | + | + | |||
Тыйым салынған өнімдердің болуы | |||||
Пісіру цехы | |||||
Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау | + | + | |||
Электр жабдықтарының жарамдылығы және жай-күйі | + | + | |||
Жерге тұйықтаудың болуы, резеңке кілемшелердің болуы | + | + | |||
Механикалық желдетудің жай-күйі | + | + | |||
Санитарлық жағдайы | + | + | |||
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы | + | ||||
Персоналдың қол жууы және кептіруі үшін жағдайлардың болуы. Асхана қызметкерлерінің жеке және өндірістік гигиенасын сақтау | + | + | |||
Жұмыртқаларды сақтау және пайдалану | |||||
Сапа мен қауіпсіздікті куәландыратын құжаттардың болуы | |||||
Жұмыртқаны сақтау шарттары | |||||
Жұмыртқаны жууға және өңдеуге арналған таңбасы бар сыйымдылық | |||||
Жұмыртқа жууға арналған құрал | |||||
Бактерицидті шамның болуы | |||||
Буфет | |||||
Мөрмен немесе қолмен расталған сатылатын буфет өнімдері ассортиментінің тізбесі (прайс-парақ) | + | + | |||
Баға белгілерінің болуы | + | + | |||
Сақтау шарттарын сақтау | + | + | |||
Сату шарттары мен мерзімдерін сақтау | + | + | |||
Санитарлық жағдайы | + | + | |||
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы | + | ||||
Құжаттар | |||||
Тамақ өнімдерін жеткізушілермен жасалған шарттар | + | + | |||
Автокөлікке арналған хабарлама (азық-түлікті жеткізуге рұқсат беру) | + | + | |||
Сертификаттар, сәйкестік туралы декларациялар | + | + | |||
Түскен өнімді өткізу мерзімі | + | + | |||
Келіп түскен өнімнің сапасы, нормаларға сәйкестігі | + | + | |||
Тағам дайындаудың технологиялық карталары | + | + | |||
Тез бұзылатын тамақ өнімдері мен жартылай фабрикаттардың бракераждық журналы | + | + | |||
«С-дәрумендендіру» журналы | + | + | «С-дәруменден- діру» журналы дұрыс толтырыл- маған | ||
Тағамдардың және аспаздық өнімдердің сапасын органолептикалық бағалау журналы | + | + | |||
_________ _ ж. ________ ас өнімдері нормаларының орындалуын бақылау ведомосы | + | + | |||
Жұмыс орнында медициналық тексеруден және гигиеналық оқытудан өткені туралы белгісі бар ас блогы қызметкерлерінің жеке медициналық кітапшаларының болу | + | + | |||
Ас блогының жұмысшыларында бөгде заттардың, іріңді аурулардың және жаралардың болуы | + | + | |||
«Денсаулық» журналы ас блогы қызметкерлерін тексеру нәтижелері туралы | + | ||||
Толық тазалау жүргізу журналы | + | + | |||
Тоңазытқыштардың температуралық режимін тіркеу журналы | + | ||||
Өндірістік бақылау бағдарламасының болуы | + | ||||
Тұрмыстық бөлме | |||||
Арнайы киімнің қосалқы жиынтығының болуы | + | + | |||
Қызметкерлердің жеке заттарын сақтауға арналған шкафтың болуы | + | + | |||
Арнайы киімді сақтауға арналған шкафтың болуы | + | + | |||
Душ бөлмесі, ванна бөлмесі | + | Материалдық базада қарастырылмаған | |||
Асхана қызметкерлерінің сыртқы келбеті (форманың тазалығы, ұқыптылығы, арнайы киімнің толық жиынтығында жұмыс істей ме) | + | + | |||
Тексеру нәтижесінде мыналар белгіленді:
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Комиссияның қолдары:
1.Мектеп директоры, комиссия төрағасы- Н.А.Конкабаев
2.Директордың оқу ісі жөніндегі орынбасары- Ғ.К.Аликулова
3.Директордың шаруашылық ісі жөніндегі орынбасары- С.Ш.Исмаилов
4.Қамқоршылық кеңес мүшесі- А.Джалпетекова
5.Қамқоршылық кеңес мүшесі Қ.Пішенбаева
6.Қамқоршылық кеңес мүшесі - Ж.Кенжебаева
7.Медицина қызметкері- М.Мавлюдова
8.Ата-аналар комитетінің төрағасы- А.Хамиров
9.Әлеуметтік педагог- А.Шашубаева
Өнім беруші (қызметті жеткізуші тамақтандыруды ұйымдастырған кезде) және/немесе жауапты аспаз (білім беру ұйымы тамақтандыруды ұйымдастырған кезде) танысты ________________ (қолы)