Дұрыс тамақтануды насихаттау - СШ №44 Плодосовхоз https://44-merki.mektebi.kz/ ru Дұрыс тамақтануды насихаттау - СШ №44 Плодосовхоз DataLife Engine «Біз салауатты өмір салтын қалаймыз!» https://44.merki.edu.kz/pitanie/pravilnoepitanie/1638-bz-salauatty-mr-saltyn-alajmyz.html https://44.merki.edu.kz/pitanie/pravilnoepitanie/1638-bz-salauatty-mr-saltyn-alajmyz.html 2025-2026 оқу жылында 15-26 қыркүйек аралығында «Дұрыс тамақтануды насихаттау және тамақтану мәдениетін қалыптастыру» он күндік іс-шаралар жоспары аясында 24 қыркүйек күні  «Біз салауатты өмір салтын қалаймыз!» тақырыбында дене шынықтыру пәні мұғалімдері Қ.Тарыбаев, Д.Алимкулов С.Жумабеков 6-8 сыныптар арасында футболл ұйымдастырылды.

Іс-шараның мақсаты: балалардың өмірге, әсіресе дұрыс өмір салтын насихаттау, жаман әдеттен, зиянды заттарды қолданудан бойларын аулақ ұстауын, білім алушының санитарлық-гигиеналық талаптарға сәйкес болуын қалыптастыру, дамыту; денсаулықтың негізі қимыл, спорт, дұрыс тамақтану, таза ауада жүру екенін балаларға ұғындыру. Өзін-өзі күте білуге, тазалыққа, ұқыптылыққа тәрбиелеу, әдемілікті, сұлулықты сезіне білуге баулу.


]]>
2025-2026 оқу жылында 15-26 қыркүйек аралығында «Дұрыс тамақтануды насихаттау және тамақтану мәдениетін қалыптастыру» он күндік іс-шаралар жоспары аясында 24 қыркүйек күні  «Біз салауатты өмір салтын қалаймыз!» тақырыбында дене шынықтыру пәні мұғалімдері Қ.Тарыбаев, Д.Алимкулов С.Жумабеков 6-8 сыныптар арасында футболл ұйымдастырылды.

Іс-шараның мақсаты: балалардың өмірге, әсіресе дұрыс өмір салтын насихаттау, жаман әдеттен, зиянды заттарды қолданудан бойларын аулақ ұстауын, білім алушының санитарлық-гигиеналық талаптарға сәйкес болуын қалыптастыру, дамыту; денсаулықтың негізі қимыл, спорт, дұрыс тамақтану, таза ауада жүру екенін балаларға ұғындыру. Өзін-өзі күте білуге, тазалыққа, ұқыптылыққа тәрбиелеу, әдемілікті, сұлулықты сезіне білуге баулу.


]]>
admin Wed, 24 Sep 2025 15:47:34 +0600
«Тиімді тамақтану физиологиясы» https://44.merki.edu.kz/pitanie/pravilnoepitanie/1631-timd-tamatanu-fiziologijasy.html https://44.merki.edu.kz/pitanie/pravilnoepitanie/1631-timd-tamatanu-fiziologijasy.html 🔰Мақсаты: Оқушыларды салауатты тамақтану
мәдениетіне тәрбиелеу, сыни тұрғысынан ойлау
дағдыларын дамыту және өз көзқарасын дәлелдей
білуге уйрету. Адам ағзасының қалыпты өсуі мен дамуын, еңбекке қабілеттілігін және денсаулығын сақтау үшін тиімді тамақтанудың физиологиялық негіздерін түсіндіру. 
https://www.instagram.com/share/_pCoylmbc 
Пән мұғалімі: Кеңесбекова Ж.Х.






]]>
🔰Мақсаты: Оқушыларды салауатты тамақтану
мәдениетіне тәрбиелеу, сыни тұрғысынан ойлау
дағдыларын дамыту және өз көзқарасын дәлелдей
білуге уйрету. Адам ағзасының қалыпты өсуі мен дамуын, еңбекке қабілеттілігін және денсаулығын сақтау үшін тиімді тамақтанудың физиологиялық негіздерін түсіндіру. 
https://www.instagram.com/share/_pCoylmbc 
Пән мұғалімі: Кеңесбекова Ж.Х.






]]>
admin Tue, 23 Sep 2025 17:37:02 +0600
"Дәмдінің бәрі пайдалы ма?" https://44.merki.edu.kz/pitanie/pravilnoepitanie/1624-dmdn-br-pajdaly-ma.html https://44.merki.edu.kz/pitanie/pravilnoepitanie/1624-dmdn-br-pajdaly-ma.html    Оқушылар белсенді пікір алмасып, өз ойларын еркін жеткізді, сұрақтарға жауап беріп, пайдалы кеңестер ұсынды. Дөңгелек үстел сыныптастарына салауатты өмір салтын ұстанудың қажеттілігін ұғындыруға үлес қосты.
✍️ Сынып жетекшісі: Саяқбай А.Д



]]>
   Оқушылар белсенді пікір алмасып, өз ойларын еркін жеткізді, сұрақтарға жауап беріп, пайдалы кеңестер ұсынды. Дөңгелек үстел сыныптастарына салауатты өмір салтын ұстанудың қажеттілігін ұғындыруға үлес қосты.
✍️ Сынып жетекшісі: Саяқбай А.Д



]]>
admin Fri, 19 Sep 2025 13:05:59 +0600
"Білім беру ұйымдарында тамақтану стандартын енгізу және оның талаптарын сақтау бойынша әдістемелік ұсынымдар" тақырыбында семинар https://44.merki.edu.kz/pitanie/as-mazyry/1637-blm-beru-jymdarynda-tamatanu-standartyn-engzu-zhne-ony-talaptaryn-satau-bojynsha-dstemelk-synymdar-tayrybynda-seminar.html https://44.merki.edu.kz/pitanie/as-mazyry/1637-blm-beru-jymdarynda-tamatanu-standartyn-engzu-zhne-ony-talaptaryn-satau-bojynsha-dstemelk-synymdar-tayrybynda-seminar.html


2025 жылдың 17 қыркүйек күні сағ 14-00 аудандық санитариялық эпидемиологиялық бақылау басқармасының 2025 жылдың 12 қыркүйектегі №269 бұйрығына сәйкес  К.Жандарбеков атындағы өнер мектебінің базасында "Білім беру ұйымдарында тамақтану стандартын енгізу және оның талаптарын сақтау бойынша медицина қызметкерлері, аспазшылар мен әлеуметтік педагогтарға арналған әдістемелік ұсынымдар" тақырыбында семинар өткізілді.]]>



2025 жылдың 17 қыркүйек күні сағ 14-00 аудандық санитариялық эпидемиологиялық бақылау басқармасының 2025 жылдың 12 қыркүйектегі №269 бұйрығына сәйкес  К.Жандарбеков атындағы өнер мектебінің базасында "Білім беру ұйымдарында тамақтану стандартын енгізу және оның талаптарын сақтау бойынша медицина қызметкерлері, аспазшылар мен әлеуметтік педагогтарға арналған әдістемелік ұсынымдар" тақырыбында семинар өткізілді.]]>
admin Wed, 17 Sep 2025 11:06:00 +0600
1 сыныптар арасында «Дәрумендер әлемі», «Витамины и минералы» челленджі туралы https://44.merki.edu.kz/pitanie/pravilnoepitanie/1630-1-synyptar-arasynda-drumender-lem-vitaminy-i-mineraly-chellendzh-turaly.html https://44.merki.edu.kz/pitanie/pravilnoepitanie/1630-1-synyptar-arasynda-drumender-lem-vitaminy-i-mineraly-chellendzh-turaly.html 1 «А», 1"Б", 1 «Ә», 1 «В», 1 «Г»  сынып оқушыларының "Дәрумендер әлемінде" тақырыбында дәрумендер туралы айтады. Мақсаты:Балаларға көкөністер мен жеміс жидектердің адам денсаулығына пайдасы жайлы түсіндіру. Олардың құрамы дәрумендерге бай екендігін, тұмау мен суық тию ауруына шалдықпаудағы күресудің жолы екенін көрсету. Ойлау қабілетін дамыту, сөйлеу кезінде сөзді анық айтқызу, мәнерлі айтып жаттықтыру және еңбекке баулу.

                 https://www.instagram.com/reel/DOrNYuLDZiM/?igsh=MXIwYTNrZ2IxNmdkYw==

https://www.instagram.com/p/DOskl6-CM03/?igsh=MThndWloY3pmMmZ0NQ==

https://www.instagram.com/reel/DOsS4tSDQ-s/?igsh=dzVzNmR2cjRqbm43

https://www.instagram.com/reel/DOr7lBGiDqr/?igsh=MWR3NWdnMjBodmh4Yg== 



]]>
1 «А», 1"Б", 1 «Ә», 1 «В», 1 «Г»  сынып оқушыларының "Дәрумендер әлемінде" тақырыбында дәрумендер туралы айтады. Мақсаты:Балаларға көкөністер мен жеміс жидектердің адам денсаулығына пайдасы жайлы түсіндіру. Олардың құрамы дәрумендерге бай екендігін, тұмау мен суық тию ауруына шалдықпаудағы күресудің жолы екенін көрсету. Ойлау қабілетін дамыту, сөйлеу кезінде сөзді анық айтқызу, мәнерлі айтып жаттықтыру және еңбекке баулу.

                 https://www.instagram.com/reel/DOrNYuLDZiM/?igsh=MXIwYTNrZ2IxNmdkYw==

https://www.instagram.com/p/DOskl6-CM03/?igsh=MThndWloY3pmMmZ0NQ==

https://www.instagram.com/reel/DOsS4tSDQ-s/?igsh=dzVzNmR2cjRqbm43

https://www.instagram.com/reel/DOr7lBGiDqr/?igsh=MWR3NWdnMjBodmh4Yg== 



]]>
admin Tue, 16 Sep 2025 13:25:50 +0600
"Балалар дұрыс тамақтануды таңдайды" тақырыбында сурет көрмесі. https://44.merki.edu.kz/pitanie/pravilnoepitanie/1616-balalar-drys-tamatanudy-tadajdy-tayrybynda-suret-krmes.html https://44.merki.edu.kz/pitanie/pravilnoepitanie/1616-balalar-drys-tamatanudy-tadajdy-tayrybynda-suret-krmes.html Мақсаты : 
🖌Балалардың дұрыс тамақтану мәдениетін қалыптастыру. 
🖌Салауатты өмір салтын насихаттау. 
🖌Оқушылардың шығармашылық қабілеттерін арттыру. 
Оқушылар өз ойларын еркін жеткізе алды. Шығармашылық қабілеттерін дамытты.
Көрмені ұйымдастырған көркем еңбек пәнінің мұғалімі Калиева Б.Б.


]]>
Мақсаты : 
🖌Балалардың дұрыс тамақтану мәдениетін қалыптастыру. 
🖌Салауатты өмір салтын насихаттау. 
🖌Оқушылардың шығармашылық қабілеттерін арттыру. 
Оқушылар өз ойларын еркін жеткізе алды. Шығармашылық қабілеттерін дамытты.
Көрмені ұйымдастырған көркем еңбек пәнінің мұғалімі Калиева Б.Б.


]]>
admin Mon, 15 Sep 2025 18:51:02 +0600
"Правильное питание - залог здоровья" https://44.merki.edu.kz/pitanie/pravilnoepitanie/1614-pravilnoe-pitanie-zalog-zdorovja.html https://44.merki.edu.kz/pitanie/pravilnoepitanie/1614-pravilnoe-pitanie-zalog-zdorovja.html Задачи: привить навыки здорового образа жизни, показать значение горячего питания для здоровья и развития детей.

В открытии приняли участие учащиеся начальных классов. Ребята подготовили сценку о пользе правильного питания, читали стихотворения, а также посмотрели познавательный видеоролик. Мероприятие прошло в тёплой и познавательной атмосфере, вызвало у детей большой интерес.

Ответственные: учителя  начальных классов







]]>
Задачи: привить навыки здорового образа жизни, показать значение горячего питания для здоровья и развития детей.

В открытии приняли участие учащиеся начальных классов. Ребята подготовили сценку о пользе правильного питания, читали стихотворения, а также посмотрели познавательный видеоролик. Мероприятие прошло в тёплой и познавательной атмосфере, вызвало у детей большой интерес.

Ответственные: учителя  начальных классов







]]>
admin Mon, 15 Sep 2025 15:05:49 +0600
Жекелеген санаттағы АӘК тағайындалған отбасынан шыққан 15 білім алушыға ЖК "Тоқсеитов А.Т."Жаңа жылдық сыйлықтар тарту етті. https://44.merki.edu.kz/pitanie/pravilnoepitanie/1491-zhekelegen-sanattay-ak-taajyndalan-otbasynan-shyan-15-blm-alushya-zhk-toseitov-atzhaa-zhyldy-syjlytar-tartu-ett.html https://44.merki.edu.kz/pitanie/pravilnoepitanie/1491-zhekelegen-sanattay-ak-taajyndalan-otbasynan-shyan-15-blm-alushya-zhk-toseitov-atzhaa-zhyldy-syjlytar-tartu-ett.html






]]>







]]>
admin Wed, 25 Dec 2024 11:25:53 +0600
"Дұрыс тамақтануды қалай бастау керек?" https://44.merki.edu.kz/pitanie/pravilnoepitanie/1499-drys-tamatanudy-alaj-bastau-kerek.html https://44.merki.edu.kz/pitanie/pravilnoepitanie/1499-drys-tamatanudy-alaj-bastau-kerek.html
      №44 ЖОББМГ медицина қызметкерлері М.Мавлюдова мен М.Балапанова 25 қараша күні СӨСҚ орталығының жетекшісі Х.Адешова және Меркі аудандық СЭС басқармасының бөлімі басшысы С.Жетписбаеваның қатысуымен бастауыш 1-4 сынып жетекшілері мен оқушыларына "Дұрыс тамақтануды қалай бастау керек?", "Тамақ қалдықтары" тақырыбтарында әңгіме жүргізді.
Мақсаты: Мектеп білім алушыларына дұрыс тамақтануды насихаттау. Рационалды тамақтану мен тиімді тамақтануды насихаттау. 




]]>

      №44 ЖОББМГ медицина қызметкерлері М.Мавлюдова мен М.Балапанова 25 қараша күні СӨСҚ орталығының жетекшісі Х.Адешова және Меркі аудандық СЭС басқармасының бөлімі басшысы С.Жетписбаеваның қатысуымен бастауыш 1-4 сынып жетекшілері мен оқушыларына "Дұрыс тамақтануды қалай бастау керек?", "Тамақ қалдықтары" тақырыбтарында әңгіме жүргізді.
Мақсаты: Мектеп білім алушыларына дұрыс тамақтануды насихаттау. Рационалды тамақтану мен тиімді тамақтануды насихаттау. 




]]>
admin Mon, 25 Nov 2024 08:33:45 +0600
"Тағамға балалардың көзқарасы" сауалнамасы https://44.merki.edu.kz/pitanie/pravilnoepitanie/1442-taama-balalardy-kzarasy-saualnamasy.html https://44.merki.edu.kz/pitanie/pravilnoepitanie/1442-taama-balalardy-kzarasy-saualnamasy.html
]]>

]]>
admin Wed, 16 Oct 2024 17:01:43 +0600